Начало Реферати/Курсови работи/Лекции Икономика Стопанска дейност на фирмата
Стопанска дейност на фирмата

ДокументиДата на добавяне

Подреждане по : Име | Дата | Тегления [ Възходящо ]
Данните, с които разполагаме се отнасят до фирма “Ерика”, която е основана през март 1990г.,регистрирана е с решение №918/90г. на пловдивския окръжен съд като акционерно дружество.Дружеството води своето текущо счетоводство в съответствие с българското счетоводно законодателство.От началото на 2002г. дружеството привежда своята счетоводна дейност към новите счетоводни стандарти.
Финансова система – термините финансово стопанство, публично-финансова дейност, публични финанси по същество определят финансовата система в нейните основни подразделения  - бюджет, финансиране на фирмите, банкова система. В теорията се под. различни становища относно структура на финансовата система.
Една от целите на “Синергон холдинг” АД е да се продължи процеса на оптимизиране на портфейла, кото се освободи от монитарните пакети и инвестира в дружества, в които има мажоритарно участие или значимо участие.
file icon Управление на рискаTooltip 18/12/2009 Тегления: 15
В разнообразната стопанска дейност винаги е налице риск. Той оказва влияние върху цената на капитала и нормата на възвръщаемост. Рискът и нормата на възвръщаемост са взаимно свързани. При висок риск се изисква и по – висока норма на възвръщаемост и цена на капитала. И обратно – при висока цена на капитала е правилно да се инвестира в активи с къс икономически живот.
file icon Управление на рискаTooltip 18/12/2009 Тегления: 11
Рискът е обективно явление. Той е неизбежен, не може да бъдепремахнат, но може да бъде ограничаван, прехвърлян, разделян, покриван. Развивасе с еволюцията на човека, присъства във всяка негова дейност. Носителите на рискаса: човекът, организациите, обществото, природата.
Публичната администрация представлява висше умение и творчество с особенно значим обществен резултат, което носи голямо удовлетворение. Тя е сложно съчетание на процеси, структури и отношения за реализирането на публичната власт с цел стратегическото насочване и преобразуване на наличните ресурси в ново материално и духовно богатство.
Съвременните икономически тенденции засилват ролята на транспорта в стопанския живот, определена от неговата основна задача – да преодолее пространственото несъответствие между производството и потреблението, спазвайки основните логистични принципи точно навреме и точно на място. Глобализацията в световен мащаб допринася в най-голяма степен за интензифициране движението на пътници и товари на дълги разстояния. Този факт още повече засилва отговорността пред националния транспортен сектор за успешното осъществяване на икономическите процеси днес.
«НачалоПредишна123СледващаКрай»
Страница 1 от 3
© 2017 РефератиБГ.com - теми, дипломни работи, есета, реферати, новини, формуляри. Безплатни Реферати, Есета, Дипломни Работи, Индивидуални Разработки, Документи и Формуляри
 
Наши приятели:
Всичко от 1ЛЕВ.com
Новини, уроци, програми, дизайн, реклама
Амарт Дизайн
дизайн, печат и предпечат, реклама, обработка на снимки
www.Линк4е.com
Всички новини на едно място
Онлайн книги - безплатни е-книги, онлайн книжарница
Банер
Банер