Политология
реферати и курсови работи

ДокументиДата на добавяне

Подреждане по : Име | Дата | Тегления [ Възходящо ]
file icon Човешката агресивностTooltip 05/02/2013 Тегления: 2
Проблемът за агресията и насилието се поставят винаги, когато се търсят факторите и причините за разрушаване и прекъсване на социалната комуникация, за нарушаване на моралните и правните норми, а в най-крайните си форми – и за ценността на човешкия живот. Какво обаче е агресия? Агресията винаги ли включва насилие? Колкото и прост да е този въпрос на пръв поглед, в действителност никак не е лесно да се определи кое поведение е агресия и кое –не е, кое е насилие и кое – не е. Хората също така имат много различни подходи и към оправдаването на агресията и насилието.
file icon Феноменът властTooltip 28/09/2009 Тегления: 27
Ницше проницателно откри, че животът за човека по естеството си е акумулиране на сила и здраве, че автентичното съществуване е непримиримо спрямо слабостта и умирането: ние не живеем за да страдаме, а за да изпитваме наслада от живота. (Великите истини са прости и ясни, този е критерия за действителна истинност;
Политическа партия се учредява по инициатива на най-малко 50 граждани с избирателни права съгласно българското законодателство, които образуват инициативен комитет.
Понятието „политическа култура” се появява за първи път в трудовете на американски автори в края на 50-те години на 20 век. През 60-те години стават особено популярни изследванията на проблемите за политическата култура и свързаната с нея политическа социализация.
Народните представители отправят до министър-председателя, заместник министър-председател или до министър въпроси от актуален характер, които представляват обществен интерес и са в техния ресор на управление или засягат дейността на възглавяваната от тях администрация.
Противно на друго едно широко разпространено сред масовото съзнание убеждение няма демокрация “въобще”, т.е. тя не е един единствен и универсален модел, общовалиден за всички държави с демократични системи на управление.
Тоталитаризмът е политически режим, властвал в много държави през вековната световна история и широко разпространен през миналия век. Нашите баби и дядовци са били съвременници на диктатурата. Тези идеологии оказват огромно влияние върху съвременния живот и начин на мислене. Ако ги познаваме добре, знаем грешките, които са правили, то днес бихме могли да избегнем повторението им и да намерим по-добри начини за управление и съответно по-добър живот. 
«НачалоПредишна123456СледващаКрай»
Страница 1 от 6
© 2018 РефератиБГ.com - теми, дипломни работи, есета, реферати, новини, формуляри. Безплатни Реферати, Есета, Дипломни Работи, Индивидуални Разработки, Документи и Формуляри
 
Наши приятели:
Всичко от 1ЛЕВ.com
Новини, уроци, програми, дизайн, реклама
Амарт Дизайн
дизайн, печат и предпечат, реклама, обработка на снимки
www.Линк4е.com
Всички новини на едно място
Онлайн книги - безплатни е-книги, онлайн книжарница
Банер
Банер